Noutăți

Începe Recensământul Populației și Locuințelor, iar ca si o noutate vă puteți autorecenza online.

Începe Recensământul Populației și Locuințelor, iar ca si o noutate vă puteți autorecenza online.

Etapa de autorecenzare și autorecenzare asistată debutează astăzi iar ca si o noutate vă puteți autorecenza online aici.

Un important eveniment al anului 2022 este Recensământul Populației și Locuințelor, o cercetare statistică națională care măsoară cu precizie o serie de indicatori statistici deosebit de importanți pentru fiecare stat, cum ar fi evidența populației, condițiile de trai, dimensiunea fondului de locuințe și chiar și impactul pandemiei COVID-19 asupra cetățenilor.

Noutatea recensământului este autorecenzarea și autorecenzarea asistată care începe luni, 14 martie 2022. Metoda autorecenzării este practică și accesibilă, cetățenii având posibilitatea să completeze chestionarul pentru recensământ de acasă și de oriunde. Conform unui comunicat al Direcției Județene de Statistică Cluj, pașii pentru autorecenzare individuală sunt la dispoziția cetățenilor în instrucțiunile publicate pe site-ul direcției.

Un alt aspect important este faptul că la nivelul județului Cluj, primăriile au pregătit spații special amenajate pentru autorecenzare asistată (ARA), unde recenzorii sprijină cetățenii în vederea completării chestionarului corect și complet.

Am organizat în perioada 1 - 10 martie o serie de testări și instruiri pentru recenzorii ARA atât la nivelul municipiului Cluj-Napoca, cât și la nivelul unităților administrativ teritoriale din județ. Fiecare recenzor care asistă la punctele de lucru pentru autorecenzare are la dispoziție două tablete pentru a sprijini simultan două persoane. Lista cu locațiile pentru autorecezare asistată și programul de lucru al recenzorilor ARA este disponibilă pe site-ul nostru. Recenzorii care au participat la instruiri sunt cu siguranță pregătiți pentru această etapă. Noi suntem optimiști și sperăm că vom depăși procentul de 40% pentru autorecenzare, mai ales în zona metropolitană” transmite domnul Silviu VÎRVA, Director Executiv Adjunct al Direcției Județene de Statistică Cluj.

La nivelul direcției și a întregii comisii județene pentru recensământ s-au depus eforturi substanțiale pentru ca această cercetare statistică să ajungă la cât mai mulți oameni. Promovarea recensământului a fost unul dintre obiectivele principale în ultimele luni ale personalului DJS Cluj.

„Am realizat materiale de promovare, atât afișe, cât și spoturi video și audio pe care le-am distribuit instituțiilor publice, universităților, entităților private, spitale, în speranța că cetățenii vor fi informați și pregătiți pentru participarea la recensământ. Mai mult decât atât, avem proiectul Clujul 1n cifre în plină activitate cu seria de podcast-uri și alte materiale video pentru conștientizarea importanței acestei culegeri de date și a întregii cercetări statistice” adaugă domnul Vîrva.

Recensământul Populației și Locuințelor din acest an este cel de-al 13-lea din totalul de recensăminte organizate în României. Tot ce trebuie să știți despre autorecenzare, autorecenzare asistată și colectarea de date pe teren prin vizitele recenzorilor la domiciliu, pot fi consultate pe site-ul oficial al RPL: www.recensamantromania.ro.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informații și/sau obținerea accesului la informația stocată în dispozitivul dumneavoastră pentru a permite website-ului să funcționeze, pentru a personaliza conținutul și anunțurile publicitare, pentru a vă oferi funcționalități aferente rețelelor de socializare și pentru a analiza traficul.